Factura la întreţinere a statului în 2013 pentru casele de protocol: peste 40 de milioane de euro

Autor: Anca SIMINA Postat la 22 mai 2013 47 afişări

Doar întreţinerea pentru vilele statului rămase neînchiriate, multe dintre acestea case de protocol în care nu a mai intrat niciun demnitar de ani buni, depăşeşte anual 40 de milioane de euro.

Factura la întreţinere a statului în 2013 pentru casele de protocol: peste 40 de milioane de euro

Doar întreţinerea pentru vilele statului rămase neînchiriate, multe dintre acestea case de protocol în care nu a mai intrat niciun demnitar de ani buni, depăşeşte anual 40 de milioane de euro. Altfel spus, fiecare cetăţean al României susţine cu cel puţin 2 euro pe an doar facturile pe care statul le are de plătit pentru proprietăţile imobiliare ale RA-APPS.

Acestor costuri li se adaugă alte 40 de milioane de euro pe care RA-APPS i-a bugetat anul acesta pentru "bunuri şi servicii", capitol în care intră, printre altele, investiţiile în mobilier pentru aceste case, dar şi serviciile de pază sau de curăţenie, inclusiv pentru cele luate cu chirie de foşti sau actuali demnitari. Blocul demnitarilor din strada Mihai Eminescu din Capitală, aşa cum a fost rezervat printr-o ordonanţă de urgenţă în luna martie, gândit să aducă în aceeaşi clădire toţi miniştrii pentru a reduce cheltuielile cu serviciile de curăţenie şi pază, există deocamdată, cu această titulatură, doar pe hârtie. Demnitarii îşi ocupă în continuare fostele locuinţe, în blocul din Eminescu urmând să se mute doar cei care fac cereri pe viitor.

Citiţi mai multe detalii pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
intretinere,
protocol,
vila,
ra-apps
/actualitate/factura-la-intretinere-a-statului-in-2013-pentru-casele-de-protocol-peste-40-de-milioane-de-euro-10893631
10893631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.