Facilităţile fiscale şi-au făcut efectul: Lucrările de construcţii au avut în aprilie o creştere explozivă, de 33%

Postat la 14 iunie 2019 44 afişări

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut exploziv în aprilie, faţă de perioada similară din 2018, ca serie brută, cu 33,4%, după avansul de 41% al volumului lucrărilor noi, şi de 20,4% al celor de întreţinere şi reparaţii curente, informează INS.

Facilităţile fiscale şi-au făcut efectul: Lucrările de construcţii au avut în aprilie o creştere explozivă, de 33%

În acelaşi timp, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 11,4%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: construcţii inginereşti, cu 36,6%, clădiri nerezidenţiale, cu 32,9% şi clădiri rezidenţiale, cu 27,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 25,5%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi cu 34,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 7,9%. Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale (+29,4%), de construcţii inginereşti (+26,1%) şi la clădirile rezidenţiale (+24,4%).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lucrari,
constructii,
crestere,
efect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.