Facebook va plăti News Corp pentru conţinut, în Australia

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 martie 2021 28 afişări

Facebook a fost de acord să plătească News Corp Australia, companie deţinută de miliardarul Rupert Murdoch, pentru conţinutul furnizat, conform unui acord recent încheiat, relatează BBC.

Facebook va plăti News Corp pentru conţinut, în Australia

Acordul a fost încheiat la doar câteva săptămâni după ce Australia a adoptat o controversată lege, prima de acest fel pe plan mondial, care obligă platformele tehnologice să plătească pentru ştiri.

News Corp nu a dezvăluit valoarea contractului, cu o durată de trei ani, din Australia. Luna trecută, compania a încheiat un acord global cu Google.

News Corp Australia controlează aproximativ 70% din tirajul ziarelor din Australia. Deţine, de asemenea, reţeaua de televiziune Sky News Australia.

News Corp are deja un acord cu Facebook pentru entităţile sale media din SUA, care implică plata pentru articolele incluse în Facebook News - un produs care nu este disponibil în Australia.

Acordul australian este mult mai larg - acoperă tot conţinutul News Corp Australia distribuit pe Facebook.

News Corp a condus o campanie de lobby în Australia - cu sprijinul rivalilor - pentru a-i determina pe politicieni să facă firmele tehnologice să plătească pentru ştiri.

Atât Google, cât şi Facebook s-au împotrivit. Facebook a blocat luna trecută accesul la conţinutul de ştiri australiene pe site.

Boicotul a durat aproximativ o săptămână, după care guvernul australian a făcut concesii şi a adoptat legea, pe 25 februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
ştiri,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.