Facebook anunţă o SCHIMBARE importantă în relaţia cu utilizatorii. Va avea impact asupra viitorului comunicării

Postat la 07 martie 2019 66 afişări

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, anunţă intenţia de a se concentra asupra garantării confidenţialităţii pe internet pentru utilizatorii platformei sale, după un an în care problemele legate de intimitate şi securitate a datelor i-au dat bătăi de cap, arată un text publicat de şeful companiei.

Facebook anunţă o SCHIMBARE importantă în relaţia cu utilizatorii. Va avea impact asupra viitorului comunicării

Zuckerberg spune că se aşteaptă ca, în numai câţiva ani, Messenger şi WhatsApp să ajungă principalele moduri de comunicare pentru utilizatorii Facebook. În acelaşi timp, fondatorul reţelei de socializare online a subliniat faptul că viitorul Facebook va fi orientat mai mult spre asigurarea confidenţialităţii, arătând că platformele care vor proteja intimitatea comunicării vor deveni „chiar mai importante decât cele deschise de astăzi".

Nota dată publicităţii de Zuckerberg vine în contextul în care Facebook dezvoltă un serviciu integrat care va permite utilizatorilor Messenger, Instagram şi WhatsApp să comunice între ei: „Astăzi, dacă vrei să trimiţi un mesaj cuiva de pe Facebook, ai Messenger, pe Instagram, ai Direct, iar pe WhatsApp foloseşti aplicaţia. Vrem să le oferim oamenilor o alegere, pentru a-şi putea contacta prietenii din aceste reţele de pe orice aplicaţie pe care o preferă".

 

„Cred că viitorul comunicării se va îndrepta spre servicii confidenţiale, criptate, de care oamenii pot să fie siguri că vor păstra în sfera privată ceea ce îşi spun, iar mesajele şi conţinutul nu vor rămâne disponibile pentru totdeauna", a afirmat Zuckerberg.

 

Acesta a oferit detalii despre stadiul în care este proiectul său, arătând că are de gând să se consulte cu experţi din afara companiei pentru a depăşi problemele legate de securitatea datelor apărute în ultimul an. Noul serviciu ar avea ca prioritate siguranţa şi criptarea mesajelor private.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
utilizatori,
anunt,
comunicare,
viitor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.