Fabricile din China ating cea mai mare rată de activitate din ultimul deceniu pe măsură ce a doua economie a planetei continuă drumul către recuperare

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 august 2020 453 afişări

Fabricile din China ating cea mai mare rată de activitate din ultimul deceniu pe măsură ce a doua economie a planetei continuă drumul către recuperare

Fabricile chineze au atins în iulie cea mai mare rată de activitate din ultimul deceniu în condiţiile în care cele mai mari economii ale Asiei oferă semne de recuperare în urma crizei generate de coronavirus, scrie Financial Times.

Indicele Caixin pentru încrederea managerilor care lucrează în departamentele de aprovizionare ale companiilor chineze a bătut aşteptările analiştilor şi a ajuns la 52,8 în iulie, cel înalt nivel din ultimii nouă ani. Un rezultat care trece peste pragul de 50 indică o creştere faţă de luna precedentă. Indicele ajungea la 44,4 în aprilie, a patra lună consecutivă de scăderi.

Ultimele date conturează o recuperare după ce activităţile fabricilor suferiseră o contracţie puternică la începutul anului, când au fost aplicate măsurile de distanţare socială pe teritoriul Chinei.

O serie separată de studii sud-coreene şi japoneze arată că sectorul manufacturier a înregistrat în iulie cele mai bune rezultate din luna februarie, însă niciuna dintre cele două ţări nu a revenit pe creştere.

După ce a raportat primul declin anual din ultimii 40 de ani, produsul intern brut (PIB) al Chinei a crescut cu 3,2% în al doilea trimestru din 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele trei luni ale anului, PIB-ul Chinei a scăzut cu 6,8%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
fabrici,
crestere,
activitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.