Expoziţie de fotografii cu câini vagabonzi din România şi Marea Britanie, vernisată la Londra - FOTO

Autor: Florin Badescu Postat la 28 octombrie 2014 57 afişări

O expoziţie de fotografie ce prezintă diverse instantanee cu câini vagabonzi din România şi Marea Britanie a fost vernisată luni, la Menier Gallery din Londra, informează independent.co.uk.

Chiar dacă nu sunt prea des văzuţi pe străzi, în Marea Britanie există peste 100.000 de câini vagabonzi. Aceasta este realitatea tristă pe care organizaţiile care militează pentru protecţia animalelor au dorit să o aducă în atenţia publicului larg. Ei şi-au unit forţele cu o serie de celebrităţi din Marea Britanie şi cu fotograful Jo Sax pentru a lansa campania "Stray Dogs in Focus".

Cauza animalelor fără stăpân din Europa a ţinut prima pagină a ziarelor la începutul acestui an, atunci când România a adoptat o lege care permite autorităţilor să adune de pe străzi câinii fără stăpân şi să îi eutanasieze în număr mare. Peste 25.000 de câini vagabonzi au fost eutanasiaţi doar în Bucureşti, afirmă fundaţia Vier Pfoten.

GALERIE FOTO

Pe lângă imaginile realizate de Jo Sax, care a fotografiat numeroşi câini fără stăpân din Bucureşti şi din Marea Britanie, fundaţia în cauză a beneficiat în această campanie de sprijinul unor celebrităţi britanice precum scriitoarea Jilly Cooper şi actorii Steven Mackintosh şi Jason Watkins.

Fotografiile evidenţiază vieţile dificile ale câinilor vagabonzi din România şi Marea Britanie şi modul fericit în care acestea se schimbă după ce animalele în cauză sunt adoptate de familii binevoitoare.

Expoziţia are loc la Menier Gallery din Londra în perioada 27 octombrie - 1 noiembrie. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTOGRAFII,
EXPOZIŢIE,
CÂINI VAGABONZI
/actualitate/expozitie-de-fotografii-cu-caini-vagabonzi-din-romania-si-marea-britanie-vernisata-la-londra-foto-13475524
13475524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.