EXPLOZIE pe Arena Manchester din Londra, în timpul unui concert: Cel puţin 19 morţi şi 50 de răniţi

Postat la 23 mai 2017 243 afişări

Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, din timpul unui concert, unde cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 50 sunt rănite din cauza unei explozii, potrivit New York Times. Marea majoritate a celor prezenţi la show-ul cântăreţei americane Ariana Grande erau copii şi adolescenţi. Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorităţi pentru a afla dacă printre victime sunt şi români, scrie Mediafax

EXPLOZIE pe Arena Manchester din Londra, în timpul unui concert: Cel puţin 19 morţi şi 50 de răniţi

AVERTISMENT: Imagini video cu puternic impact emoţional.

UPDATE ora 7.30: Un atacator sinucigaş ar putea fi responsabil pentru explozia de la Manchester Arena

Un atacator sinucigaş ar putea fi responsabil pentru incidentul în urma căruia cel puţin 19 persoane au decedat în oraşul britanic Manchester, informează poliţia din Marea Britanie, citată de The Independent. 

Poliţia a efectuat explozii controlate asupra unui obiect suspect, relevând ulterior că era vorba însă de un bagaj inofensiv.

Atacul nu a fost revendicat, dar oficiali americani au comparat posibilul act terorist cu atacurile din sala de spectacole Bataclan din Paris din noiembrie 2015 ale militanţilor islamişti.

Doi oficiali americani anonimi au declarat agenţiei Reuters că dovezile iniţiale sugerează că un atacator sinucigaş este responsabil de atac.

”În absenţa unei dovezi mai evidente, alegerea locului, sincronizarea şi modul atacului sugerează că a fost vorba de terorism”, a afirmat unul dintre oficalii SUA pentru combaterea terorismului.

UPDATE ora 6.30: Poliţia din Manchester a declarat, marţi, că tratează explozia de la Manchester Arena ca pe un incident terorist până când va avea alte informaţii.

"În prezent, tratăm incidentul ca pe unul terorist până când vom avea alte date", a anunţat un reprezentant al Poliţiei, adăugând că există o colaborare între Poliţie şi instituţiile care au atribuţii în domeniul combaterii terorismului.

Reprezentantul Poliţiei a precizat că explozia s-a soldat cu 19 morţi şi 50 de răniţi, care sunt trataţi la şase spitale din oraş.

Poliţia le-a cerut cetăţenilor să rămână vigilenţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.