Expert: vaccinul protejează în faţa Omicron. Protecţia nu este completă, dar suficientă

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 decembrie 2021 33 afişări

Vaccinul Pfizer oferă protecţie în faţa Omicron, noua variantă a virusului SARS CoV-2, susţine expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş. Protecţia nu este completă, dar suficientă, spune Cherecheş.

Expert: vaccinul protejează în faţa Omicron. Protecţia nu este completă, dar suficientă

Expertul român a analizat ultimul studiu despre varianta Omicron.

„Veşti bune - vaccinarea şi infecţia naturală anterioară ne protejează de Omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacităţii vaccinului, dar protecţia rămâne - Omicron nu a reuşit să evadeze imunologic”, a anunţat Răzvan Cherecheş.

Expertul a explicat modul în care acţionează noua variantă a virusului. Concluzia este că doza trei a vaccinului devine foarte importantă.

„Partea bună este că Omicron încă foloseşte receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulnerabil la anticorpi. În protecţia contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi - doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecţie naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanţi)”, a precizat Răzvan Cherecheş.

Doi români care au călătorit în Africa de Sud s-au infectat cu Omicron, dar numărul ar putea creşte dacă testele vor confirma prezenţa virusului şi la alte persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
omicron,
protecţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.