Euro, aurul si petrolul, influentate negativ de cresterea dobanzii cheie in China

Postat la 06 iulie 2011 6 afişări

Cotatiile euro, aurului, petrolului, cuprului si altor materii prime au scazut miercuri, dupa ce dobanda de politica monetara din China a fost majorata pentru a treia oara in acest an, pentru temperarea inflatiei.

Banca centrala din China a marit dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 6,56%, aratand in mod clar ca tinerea sub control a inflatiei este prioritara, chiar daca ritmul de crestere economica a incetinit usor. Euro a scazut cu 0,7%, la 1,4322 dolari pe unitate. Pretul aurului a scazut cu 0,4%, la 1.509,49 dolari uncia, dar in aceasta saptamana a urcat cu aproape 2%. Cotatia petrolului Brent era la ora transmiterii stirii in scadere cu 1,2%, la 112,27 dolari pe baril. Pretul petrolului a scazut cu peste 4% in trimestrul al doilea, dar este totusi in crestere cu o treime comparativ cu inceputul anului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
euro,
crestere,
dobanda,
influenta
/actualitate/euro-aurul-si-petrolul-influentate-negativ-de-cresterea-dobanzii-cheie-in-china-8450545
8450545
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.