Estonia: banii pentru energia din Rusia să fie folosiţi pentru redresarea Ucrainei

Autor: Mediafax Postat la 01 aprilie 2022 49 afişări

Estonia: banii pentru energia din Rusia să fie folosiţi pentru redresarea Ucrainei

Estonia propune redirecţionarea plăţilor pentru energia din Rusia către fondurile de redresare a Ucrainei, anunţă CNN.

Estonia a propus ca o parte din plăţile de energie către Rusia să fie puse deoparte pentru a plăti costurile de redresare a Ucrainei, a declarat vineri ministrul estonian al afacerilor externe, Eva-Maria Liimets, în faţa jurnaliştilor.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru distrugerile devastatoare pe care le-a provocat şi pentru crimele de război pe care le-a comis în Ucraina", a declarat aceasta, vorbind alături de omologii săi francez, lituanian şi leton la Tallinn, în Estonia.

Liimets a adăugat că activele îngheţate ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei ar putea fi, de asemenea, folosite „ca sursă de fonduri de recuperare pentru oraşele şi infrastructura ucraineană".

„Actul fondator NATO-Rusia este învechit", a adăugat ea, făcând apel la o „politică de reţinere pe termen lung", în ceea ce priveşte Rusia şi la o politică continuă de nerecunoaştere a zonelor ocupate de Rusia în Ucraina.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că detaliile noilor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor fi decise „în zilele următoare", cu scopul de a-l „forţa pe Putin să pună capăt acestei agresiuni nebuneşti".

Ministrul leton de externe Edgars Rinkēvičs a adăugat că „o apărare avansată permanentă (NATO) trebuie să fie luată în considerare şi convenită" la următorul summit NATO din iunie 2022. El a spus că UE ar trebui să ia în considerare „alte mărfuri" în afara sectorului energetic pe care blocul ar trebui să le exploreze pentru sancţiunile împotriva Rusiei.

Europa primeşte aproximativ 40% din gazele sale naturale din Rusia şi a început să ia măsuri pentru a-şi reduce dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
estonia,
fonduri,
rusia,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.