Esti student si cauti chirie? Vezi unde gasesti cele mai ieftine chirii

Postat la 27 iulie 2011 22 afişări

Proprietarii apartamentelor din centrele universitare au redus chiriile cu pana la 11% ca urmare a scaderii cererii, determinata de intrarea studentilor in vacanta, dar odata cu revenirea interesului pe piata acestia vor opera cresteri.

"Punctual, diferentele de pret ating si 11% fata de acum trei luni, cea mai mare scadere fiind intalnita in cazul apartamentelor cu doua camere din Iasi. In Capitala, cele mai ieftine chirii se situeaza in jurul valorii de 150 de euro/luna, in timp ce la Timisoara, in aceasta perioada, pretul chiriilor la garsoniere poate cobori pana la 100 euro/luna. In Cluj-Napoca, preturile pentru inchirierea unei garsoniere pornesc de la 120 euro/luna", se arata intr-un ,comunicat al portalului imobiliare.ro.

Analistii portalului apreciaza ca in ultima decada a lunii august si in septembrie, cand cererea revine proprietarii vor creste din nou chiriile.

"In marile centre universitare din tara, Bucuresti, Timisoara, Iasi sau Cluj-Napoca, de doua ori pe an, la finalul anului universitar si la inceputul acestuia, studentii au capacitatea de a schimba focusul pe piata rezidentiala, dinspre vanzari spre inchirieri: in prima faza prin cresterea considerabila a numarului ofertelor, determinata de eliberarea apartamentelor pe perioada verii, iar mai apoi prin revenirea cererii. Preturile sunt afectate in consecinta, scad cu cateva procente in iulie, pentru a creste in septembrie", a declarat, in comunicat, Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
student,
chirie,
ieftin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/esti-student-si-cauti-chirie-vezi-unde-gasesti-cele-mai-ieftine-chirii-8532312
8532312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.