Este oferta publica LinkedIn semnalul unui nou balon dot.com?

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 mai 2011 18 afişări

Trei sferturi dintre cititorii Wall Street Journal asa cred – un sondaj indica 1402 raspunsuri afrimative si 516 negatii, aceasta dupa ce joi, 19 mai, oferta publica initiala cu actiunile companiei de social media au crescut cu 109%. Fondurile atrase au fost de 352,8 milioane dolari, iar compania este evaluata la 11,6 miliarde dolari.

Analistii aseamana succesul companiei cu ofertele derulate de MasterCard si Visa in 2006 si 2008, dar in aceste cazuri nu a fost vorbe de companii din domeniul tehnologic. O bula 2.0 reala in domeniul tehnologic, asemanatoare cu caderea dot.com din anii 1999 si 2000 ar putea fi confirmata numai dupa listarea, eventuala, a altor companii aflate pe val, cum ar fi Twitter sau Facebook.

Numarul utilizatorilor LinkedIn a crescut la peste 100 de milioane, de la 4,8 milioane in 2008, si creste cu o persoana pe secunda. Venitul mediu al unui utilizator este de 109.000 dolari. Un alt numar relevant este 243 de milioane, sunt dolari si reprezinta veniturile companiei in 2010 (70% din bani vin din abonamente). Optimistii cei care nu cred in dot.com 2.0, admit o "goana dupa aurul social" dar cred ca acum afacerile sunt mult mai solide, verificabile si cuantificabile decat in urma cu un deceniu.

Asa ca aprilie 2012, cand Facebook va incepe sa isi publice rapoartele financiare, poate insemna mai mult decat o simpla luna de primavara; poate fi, de exemplu, declansarea unei noi nebunii social gold. Mai aproape decat Facebook poate fi Groupon, mai ales ca directorul executiv Andrew Mason a tot fost vazut in zona marilor banci de investitii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LinkedIn,
dot.com,
oferta

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/este-oferta-publica-linkedin-semnalul-unui-nou-balon-dot-com-8276826
8276826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.