Epidemia de demiteri

Postat la 20 decembrie 2005 5 afişări

Prin demiterea a 15 directori de spitale si a 24 de consilii de administratie, ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a reusit sa isi puna in cap nu doar pe cei pe care i-a schimbat din functie, ci si principalul partid de opozitie, PSD.

Prin demiterea a 15 directori de spitale si a 24 de consilii de administratie, ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a reusit sa isi puna in cap nu doar pe cei pe care i-a schimbat din functie, ci si principalul partid de opozitie, PSD. Suparati, social-democratii au sarit la gatul ministrului, solicitand nu numai revocarea demiterilor, ci si schimbarea lui din functie (pe motiv insa ca n-a fost in stare sa gestioneze epidemia de rujeola, care a dus la moartea a zece copii).

Deputatul PSD Sorin Oprescu, directorul Spitalului Clinic Universitar si al Spitalului Elias, a contestat cel mai aprig (inclusiv in justitie) decizia ministrului Nicolaescu, argumentand ca nu se poate vorbi de proasta gestiune din partea directorilor de spitale si a consiliilor demise. Aceasta nu a impiedicat insa ministerul sa anunte ca va continua schimbarea din functie a tuturor celor 146 de directori de spitale care aveau datorii la sfarsitul anului 2004, in locul lor urmand sa fie numiti interimari, cu mandatul de a conduce spitalele pana la 30 martie 2006, data cand va incepe scoaterea la concurs a posturilor respective.

PSD a depus si o motiune simpla pe tema epidemiei de rujeola, demers sustinut si de PRM. In replica, Nicolaescu a aratat ca problema rujeolei dateaza de pe vremea fostei guvernari a PSD. Un studiu invocat de ministrul sanatatii releva ca, incepand din 2001, 40% dintre copii au ramas in fiecare an nevaccinati impotriva pojarului. Mai mult, a mai precizat Nicolaescu, in ultimii patru ani, toate datele legate de rujeola care ajungeau la centru erau eronate si nu s-a putut reactiona corespunzator.

Dezbaterea motiunii a fost insa departe de a lasa impresia ca semnatarii ori destinatarii ei s-ar fi preocupat vreun moment de epidemia de pojar, prilejuind in schimb o desfasurare remarcabila de forte demagogice. Parlamentarii puterii au prezentat ironic un poster cu fosta sotie a fostului ministru PSD al sanatatii, Ovidiu Branzan, din campania pentru alaptarea la san, acuzand guvernarea precedenta ca a gasit astfel un mod de a suge bani publici. Pesedistul Victor Ponta i-a urat ministrului Nicolaescu sa ajunga "intr-o functie de unde sa nu mai poata omori oameni", fiind indemnat, in replica, de liberalul Crin Antonescu "sa tropaie din picioruse" la sedintele tineretului social-democrat, unde "se juca de-a Che Guevara". Una peste alta, vorba ministrului Nicolaescu (desi nu neaparat in sensul in care a spus-o el in Parlament) - "o epidemie de prostie".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/epidemia-de-demiteri-2509860
2509860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.