Emma Răducanu a şocat lumea tenisului mondial, ajungând în semifinalele US Open la New York

Autor: Rafael Hekman Postat la 09 septembrie 2021 43 afişări

Jucătoarea de tenis britanică Emma Răducanu a surprins lumea tenisului mondial prin parcursul ei fără greşeală la US Open. Rezultatul a surprins-o în primul rând pe ea şi echipa ei. Adolescenta de 18 ani îşi rezervase biletele pentru zborurile de întoarcere în Marea Britanie, crezând că nu va trece

Emma Răducanu a şocat lumea tenisului mondial, ajungând în semifinalele US Open la New York

Emma Răducanu este prima jucătoare din istoria competiţiei care vine din calificări şi atinge faza semifinalelor turneului de Grand Slam de la New York. BBC sports a acordat un spaţiu amplu performanţei sale.

"Nu mă aşteptam deloc să fiu aici", a declarat numărul 150 mondial, citată de BBC Sports. "Zborurile mele au fost rezervate pentru finalul calificărilor, ceea ce a fost o problemă, dar una plăcută."

Ascensiunea rapidă a lui Răducanu a continuat, ea ajungând miercuri în semifinalele de la Flushing Meadows cu o victorie în două seturi în faţa elveţiencei Belinda Bencic, cap de serie numărul 11, pe Arthur Ashe Stadium.

Ca urmare, Răducanu, care şi-a luat bacalaureatul la începutul acestei veri, va intra în top 50 mondial şi va deveni numărul unu în rândul jucătoarelor britanice.

"Cu siguranţă înseamnă foarte mult să fiu în semifinale", a adăugat ea. "Mă bucur cu adevărat de această experienţă. Acolo pe teren, îmi spuneam că ar putea fi ultima dată când joci pe Ashe, aşa că ar fi bine să mă bucur de acel moment şi să mă bucur de tot."

Un dezavantaj al parcursului surprinzător al britanicei este faptul că părinţii ei nu au putut vedea niciun meci al fiicei lor la faţa locului şi nu vor putea vedea nici semifinala de joi, împotriva grecoaicei Maria Sakkari, cap de serie numărul 17, din cauza restricţiilor stricte de călătorie în Statele Unite.

"Nu este posibil, pentru că ai nevoie de o exceptare de la regulă şi durează câteva săptămâni pentru aprobare. Este prea târziu şi nu vor putea obţine una", a spus Răducanu.

Cu un zâmbet larg, ea a adăugat: "De fapt, nu mi-am mai sunat părinţii de ceva vreme. La începutul săptămânii mă priveau ca pe o fantomă, dar când vorbim, pentru că am fost plecată de foarte mult timp, vor să vadă ce mai fac.", a spus Răducanu.

Răducanu a devenit prima britanică care ajunge în semifinale la US Open de la Jo Durie, din 1983, în timp ce Virginia Wade a fost ultima care a câştigat titlul, în 1968.

Luni, Wade a urmărit meciul lui Răducanu împotriva lui Shelby Rogers, iar tânăra britanică s-a adresat legendei în vârstă de 76 de ani, în timpul interviului de după meci, descriind-o drept o "legendă absolută".

Succesul lui Răducanu vine în contextul în care o serie de tinere vedete suplinesc absenţa de la turneu sau din fazele sale finale a mai multor nume mari, precum Serena Williams, Roger Federer şi Rafael Nadal, dar şi Ashleigh Barty sau Naomi Osaka.

Leylah Fernandez din Canada, în vârstă de 19 ani, a captat poate chiar mai multă atenţia decât Raducanu la New York, după ce a învins-o pe campioana în exerciţiu Naomi Osaka, pe germanca Angelique Kerber, triplă campioană de Grand Slam, şi pe ucraineanca Elina Svitolina, a cincea favorită, în ultimele trei meciuri.

La masculin, spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 18 ani, este un alt adolescent care şi-a demonstrat abilităţile.

Este prima dată din 2009 încoace, când două adolescente a ajung în semifinalele US Open la simplu feminin.

Întrebată cum o inspiră succesul lui Fernandez, Răducanu a spus că faptul că atât de multe jucătoare tinere se descurcă bine arată "cât de puternică este următoarea generaţie".

După ce a dezvăluit că Fernandez a împărţit prăjiturele în vestiar pentru a sărbători ziua ei de naştere, sportiva împlinind 19 la începutul acestei săptămâni, Răducanu a mai adăugat: "Layla este foarte drăguţă. Totuşi, fiecare îşi urmează propria traiectorie. Sunt aici, preluând controlul asupra a ceea ce pot controla şi este propria mea călătorie. Cred că a te compara pe tine însuţi şi rezultatele tale cu ale oricui, nu este foarte productiv.”

"Nu am concurat timp de 18 luni (din cauza pandemiei de coronavirus, n.r.), dar iată-mă aici şi asta arată că, dacă crezi în tine, atunci orice este posibil."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emma răducanu,
us open,
layla fernandez

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.