(P) Vestra şi Haita Land: O poveste închegată despre creştere, inovaţie şi origini
Cu peste 25 de ani de experienţă pe piaţa din România, Vestra, primul cluster specializat în industria utilităţilor şi a echipamentelor de automatizare, mizează pe investiţiile în tehnologie de tip SMART pentru dezvoltarea de oraşe moderne. Fondatorii mizează şi pe revalorificarea spaţiului românesc ancestral, prin proiectul unic de turism local din satul Gura Haitii, Haita Land, în inima munţilor Călimani. Drept urmare, în 2022 Vestra a crescut investiţiile în ceea ce priveşte activitatea în domeniul utilităţilor publice şi contorizării inteligente prin implementarea comunicaţiilor de tip SMART la nivelul reţelelor de apă şi de energie termică.
Cu o focalizare tot mai mare la nivel global asupra importanţei economisirii resurselor naturale de apă şi energie, activitatea Vestra răspunde nevoilor autorităţilor şi comunităţilor de a eficientiza consumul de apă, a energiei termice şi a gazului, prin implementarea unor soluţii şi servicii ce au ca prim criteriu performanţa.
Activitatea clusterului Vestra este concentrată pe trei sectoare de activitate, respectiv IT, automatizări şi echipamente speciale. Serviciile de consultanţă şi vânzarea de soluţii şi echipamente Vestra au loc la standarde internaţionale, datorită parteneriatelor strategice cu producători de top din domeniu precum producători de renume internaţional.
Eforturile companiei sunt vizibile şi datorită performanţei financiare din primele trei trimestre, când a înregistrat o cifră de afaceri de peste 23 milioane euro, şi doar în cel de-al treilea trimestru compania a realizat o creştere cu 61% faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Compania estimează o creştere cumulată a vânzărilor de 65% şi o cifră de afaceri de 30,64 milioane euro pentru anul 2022.
De asemenea, Vestra a început de curând expansiunea în domeniul digitalizării, prin platforma Truix, ce oferă soluţii în tehnologia informaţională şi smart cities. Vestra estimează o creştere a iniţiativelor în ceea ce priveşte proiectele inteligente, întrucât comunităţile şi oraşele SMART reprezintă atât un pilon strategic în planul de dezvoltare al companiei, dar şi o necesitate în eforturile de modernizare a infrastructurii oraşelor, precum şi un pas înainte în ceea ce priveşte sustenabilitatea dezvoltărilor urbane.
Compania vizează, aşadar, sustenabilitatea prin accesarea atât a proiectelor de digitalizare a infrastructurii oraşelor, dar şi în proiecte minimaliste de turism, de tipul cottage breaks, pentru a nu uita că nevoile omului modern de lumină, lemn şi confort sunt la fel de importante în secolul vitezei.
Conceptul Haita Land urmează un trend firesc al locului, însă cu scopul, poate nesurprinzător, de a permite conectarea cu natura, energizarea şi contextul de a înţelege că traiul într-o simplitate profundă, fără a fi lipsită de confort, conlucrează la atingerea potenţialului de performanţă căutat de omul modern. Atât arhitectura caselor din complexul Haita Land - Sihastru, Străjer, Pridvor şi Cuib -, cât şi designul interior urmează îmbinarea dintre stilurile minimalist şi tradiţional, cu efecte spectaculoase. Aceasta îmbinare nu este o întâmplare, ci respectă portul şi obiceiurile locului, dar şi obiectivele de relaxare, spre încântarea celor ce le păşesc pragurile. Ce a plecat de la inspiraţia din vacanţele cu cortul şi traseele pe munte, a devenit acum Haita Land.
Căbănuţele de poveste din complexul Haita Land sunt amplasate într-o zonă impresionantă din Ţara Dornelor, zonă bogată atât din punct de vedere istoric, cât şi în ceea ce priveşte resursele naturale. În orice sezon ai poposi acolo, intimitatea locului te va face să vrei să te întorci în curând. Astfel, structurile moderne de cazare prezintă un design minimalist cu note nonconformiste ce dau un plus de autenticitate pe care nu o vei putea da uitării. Chiar dacă experienţa în cabană este una unică, priveliştea este câştigătoare, prin sentimentele pe care te face să le trăieşti din orice unghi ai privi-o. Fiecare cabană are curte proprie, de aproximativ 1.500-2.000 de metri pătraţi pentru fiecare casă. De aici poţi admira natura, cu animalele şi bogăţia acesteia, în modul firesc de desfăşurare. Deşi căbănuţele sunt rupte de lume, ospitalitatea Haita Land te va ghida spre o imersiune profundă cu locul.
“Haita Land poate fi descris pe scurt ca un proiect despre curaj, ce s-a născut dintr-o pasiune pentru libertate şi natură şi aprecierea acestora. Complexul a fost dezvoltat pe spaţiul unei case cu o poveste fantastică, ce acum cucereşte prin simplitatea lucrurilor. De la locul unei case în care toată energia se năştea în jurul focului din sobă, am putut dezvolta cu uşurinţă o viziune ce are la bază profunzimea, dar şi un model de investiţii unic între acţionari, acesta demonstrând încrederea în potenţialul către un succes şi mai mare al proiectului. Vrem ca Haita Land să rămână o bijuterie în zona Vatra Dornei, un loc restras, care să aparţină comunităţii.” a declarat Vlad Iftime, Managing Partner Vestra & fondator Haita Land.
Vlad Iftime, Managing Partner Vestra & fondator Haita Land
Ca poveste antreprenorială, Vestra a devenit o companie caracterizată de flexibilitate şi un dinamism european, datorită complexităţii proiectelor implementate şi a partenerilor cu renume internaţional. Haita Land a luat naştere, de asemenea, dintr-o intuiţie puternică ce s-a dezvoltat ulterior într-o viziune sănătoasă, ce este implementată pas cu pas de un grup de investitori şi acţionari de încredere, ce se alătură complexului de la an la an. Atât Vestra, cât şi Haita Land sunt două poveşti despre potenţial desprinse din aceeaşi carte, ce promit datorită flexibilităţii, inovaţiei şi curajului a fi mai bune decât au fost ieri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro