Elon Musk preconizează o inteligenţă artificială mai inteligentă decât oamenii în 2 ani

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 mai 2024 44 afişări

Elon Musk preconizează o inteligenţă artificială mai inteligentă decât oamenii în 2 ani. Directorul general al companiei chineze Baidu spune că mai sunt 10 ani până atunci.

Elon Musk preconizează o inteligenţă artificială mai inteligentă decât oamenii în 2 ani

Robin Li, directorul executiv al Baidu, una dintre cele mai mari firme de tehnologie din China, a declarat că inteligenţa artificială mai inteligentă decât oamenii, sau AGI, este la mai mult de 10 ani distanţă, conform CNBC.

Inteligenţa generală artificială, sau AGI, este un termen care se referă la inteligenţa artificială care este la fel de inteligentă sau mai inteligentă decât oamenii.

Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat anul acesta că AGI va fi probabil disponibilă până în 2026. Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat în ianuarie că AGI ar putea fi dezvoltată într-un „viitor rezonabil de apropiat".

Robin Li afirmă însă că o inteligenţă artificială mai inteligentă decât oamenii este la mai mult de 10 ani distanţă.

„AGI este încă la câţiva ani distanţă. Astăzi, mulţi oameni vorbesc despre AGI, şi spun ... că este probabil peste doi ani, probabil peste, ştiţi, cinci ani. Eu cred că este peste 10 ani", a declarat Li în timpul unei discuţii susţinute la conferinţa VivaTech de la Paris.

Li a făcut apel la un ritm mai rapid de dezvoltare a AI.

„[Teama mea] este că este că tehnologia AI nu se îmbunătăţeşte suficient de repede. Toată lumea este şocată de cât de repede a evoluat tehnologia în ultimii doi ani. Dar pentru mine încă nu este suficient de rapid. Este prea lent", a spus el.

În plus, Li a spus că există o mare diferenţă între dezvoltarea tehnologiei în SUA, faţă de cea din China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elon musk,
agi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.