Elena Udrea la Mangalia: "Romanii merg pe litoral doar cand e soare, pentru ca nu au alternative de agrement" (GALERIE FOTO)

Postat la 09 iulie 2011 72 afişări

Portul turistic Mangalia, proaspat inaugurat de ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, este conceput sa atraga turistii practicanti de sporturi nautice si pentru organizarea de evenimente cu scopul de a atrage turisti spre zona de sud a litoralului romanesc.

Valoarea proiectului, conform datelor anuntate oficial, este de 16,66 milioane de lei (3,97 milioane de euro).

Ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, scrie insa pe Facebook ca ministerul sau a investit in total 21,6 milioane de lei in reabilitarea portului. "Am taiat panglica portului turistic (Ministerul Dezvoltarii a investit 21,6 milioane de lei in aceasta reabilitare). Drumul spre mare era aglomerat fata de vinerea trecuta: romanii merg pe litoral doar cand este soare, pentru ca nu au alternative de agrement atunci cand ploua. Parteneriatele cu primariile locale trebuie intarite pentru cresterea calitatii serviciilor de pe litoral", arata Elena Udrea.

Lucrarile la port au inceput la 1 mai 2010 si se vor finaliza in 24 de luni. Cresterea capacitatii de acostare a portului va permite includerea Municipiului Mangalia in circuitul turismului nautic al Marii Negre, prin organizarea unor competitii precum regatele Black Sea International Regatta (mai), "Regele Ferdinand" (iunie), Benetton Nautic Life (careia i s-a dat startul sambata, la ora 11.00) si alte astfel de competitii care conteaza in Campionatul National de Iahting.

In acelasi timp, Portul Turistic Mangalia poate fi o baza pentru navele turistice costiere care vor naviga in lungul litoralului romanesc, cu escale la Neptun, Costinesti, Eforie, Constanta, Mamaia sau Midia. Tot aici sunt prevazute sa fie organizate evenimente ca Lumina de la malul marii si Masa festiva de Paste, Festivalul Mangalia, Ziua Recoltei si Festivalul Vinului Dobrogean.

Inaugurarea Portului Turistic Mangalia (GALERIE FOTO)

Vineri, la taierea panglicii, au fost inaugurate primele trei tronsoane din cele 6 prevazute in proiect, ceea ce reprezinta 85% din totalul lucrarilor, potrivit primarului Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac. Ministrul Elena Udrea a declarat, la randul sau, ca sprijina orice proiect care aduce beneficii reale turismului litoral romanesc si a adaugat ca va lua masuri ferme impotriva celor ce nu respecta prevederile legale sau care afecteaza, prin inactivitatea lor, activitatea turistica, afirmand din nou ca proprietarii de imobile din sudul litoralului care nu au facut investitii in obiectivele detinute vor fi expropriati.

La eveniment au participat peste 1.000 de turisti si localnici. Animatorii, clovnii, majoretele au dansat si au invitat publicul spectator sa li se alature. Copiii au fost invitati sa urce in autobuzul etajat sau pe platforme, unde au primit baloane si figurine din baloane.

Zona refacuta in urma derularii acestui proiect va cuprinde o arie de petrecere a timpului liber, arii de promenada, locuri de joaca pentru copii, cascada cu apa pe treptele din fata Hotelului "President", amenajarea scarilor de acces spre plaja Mangalia, iluminat ambiental si mobilier urban, realizarea unui teren de minigolf Adventure Golf, unitati comerciale, alimentare cu curent electric, bransament la apa si racord la canalizarea orasului.

Lucrarile pentru terenul de minigolf Adventure Golf vor cuprinde: amenajare teren golf miniatural cu 18 gauri de golf ; sistem cu apa (2 lacuri, rau); cascade din piatra; alei pavate; pod din lemn peste apa; obstacole, accesorii, amenajare peisagistica a zonei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elena-udrea-la-mangalia-romanii-merg-pe-litoral-doar-cand-e-soare-pentru-ca-nu-au-alternative-de-agrement-galerie-foto-8470088
8470088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.