Electrogrup digitalizează 80 de staţii de transport public în Piatra Neamţ, într-un proiect smart city în valoare de 21 mil.lei

Autor: Roxana Rosu Postat la 26 februarie 2020 182 afişări

Electrogrup, unul dintre cei mai importanţi constructori de infrastructură de telecomunicaţii din Ro­mânia, membru al grupului E-INFRA, va implementa un proiect Smart City integrat la PIatra Neamţ, în asociere cu Urban Scope, care vizează modernizarea şi digitalizarea staţiilor de transport public, un contract în valoare de peste 21 milioane de lei.

Electrogrup digitalizează 80 de staţii de transport public în Piatra Neamţ, într-un proiect smart city în valoare de 21 mil.lei

Electrogrup, unul dintre cei mai importanţi constructori de infrastructură de telecomunicaţii din Ro­mânia,  membru al grupului E-INFRA, va implementa un proiect Smart City integrat la PIatra Neamţ, în asociere cu Urban Scope, care vizează modernizarea şi digitalizarea staţiilor de transport public, un contract în valoare de peste 21 milioane de lei.

Noile staţii de aşteptare vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, panouri fotovoltaice, camere inteligente ce permit analiza video şi monitorizarea traficului, senzori de mediu, informaţii de trafic pentru călători, dar şi operate printr-un centru de comandă.

"După mai mulţi ani de explorat aceasta piaţa Smart City,  după numeroase conferinţe de specialitate şi proiecte pilot, anunţăm astăzi trecerea de la concept la implementare a primului proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluţii de tip Smart City, ce acoperă componentele de infrastructură esenţiale ale unui oraş care se doreşte inteligent – de la mobilitate şi arhitectură urbană, la măsurarea traficului rutier şi a calităţii mediului, toate integrate într-o platformă unică, amplasată într-un centru de comandă modern. După părerea mea, această soluţie este cel mai important pas făcut de un oraş din România, în cursa de a deveni un oraş inteligent, iar impactul se va vedea în creşterea calităţii vieţii în Piatra Neamţ, care este în fond obiectivul principal al dezvoltărilor urbane durabile. Avem convingerea că şi alte oraşe vor demara proiecte similare, iar Electrogrup este deja pregătit sa fie un partener cu experienţă în astfel de implementări”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup, companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, semnat pe 25 februarie 2020, demarează cu o etapa de proiectare, realizată de Urban Scope, iar durata totală de execuţie a proiectului este de 25 de luni.

„Acest proiect este complementar cu alte proiecte aflate în diverse stadii în Piatra-Neamţ, inclusiv achiziţionarea de autobuze electrice. Investiţia este finanţată în proporţie de 98% din fonduri europene, cu o contribuţie proprie a municipalităţii pietrene de doar 2%”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamţ.

Electrogrup este şi unul dintre cei mai activi furnizori de soluţii Smart City la cheie pentru administraţii publice şi companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluţii smart, în Oradea, precum şi amenajarea pistei şi balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Braşov.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL şi WESEE SRL, care reunesc, în prezent, peste 600 de angajaţi şi au generat o cifra de afaceri consolidată, la nivelul anului 2018, de peste 110 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
neamt,
piatra,
proiect,
infrastructura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.