Electrica, companie la care statul român are 48,8%, vrea să dea o poliţă de asigurare de 10 mil. euro pentru fiecare administrator şi să elimine numărul de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţii

Postat la 25 septembrie 2019 37 afişări

Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, intenţionează să elimine numărul de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţii administratorilor, în prezent limitat la 12, şi vrea ca administratorii să beneficieze de o poliţă de asigurare de 10 milioane de euro, valabilă chiar şi până la trei ani de la plecarea din companie.

Electrica, companie la care statul român are 48,8%, vrea să dea o poliţă de asigurare de 10 mil. euro pentru fiecare administrator şi să elimine numărul de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţii

Totodată compania intenţionează ca şefii să primească o “compensaţie de neconcurenţă” de 12 remuneraţii lunare fixe brute dacă aceştia pleacă din cadrul companiei.

În raportul pe 2018 al companiei se arată că indemnizaţia de participare la şedinţele CA şi ale comitetelor sunt de 1.200 de euro brut pentru membrii CA/comitetelor şi de 1.445 de euro brut pentru preşedinţi. Compania vrea ca acţionarii să voteze eliminarea următoarului paragraf de la articolul 4.1.

„Numărul anual de şedinţe pentru care urmează a fi acordată indemnizaţia este limitat la 12 în cazul CA şi la 6 şedinţe pentru fiecare comitet în parte. Şedinţe suplimentare ale comitetelor pot fi organizate numai în situaţii excepţionale, în conformitate cu decizia preşedinţilor care sunt responsabili de organizarea eficientă a agendei de lucru şi a activităţii. Cu toate acestea, doar o singură astfel de reuniune suplimentară va fi remunerată, pentru fiecare comitet”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
sedinte,
acordare,
eliminare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.