El este studentul român al anului în Europa. A absolvit un doctorat în „Inginerie chimică” la „University of Manchester”,

Postat la 13 ianuarie 2017 268 afişări

El este studentul român al anului în Europa. A absolvit un doctorat în „Inginerie chimică” la „University of Manchester”,

Adrian Gainar a absolvit un doctorat în „Inginerie chimică” la „University of Manchester”, fiind premiat la categoria „post-universitar”

Peste 800 de personalităţi din mediile academic, cultural, public şi privat, studenţi şi absolvenţi români şi membri ai „Ligii Studenţilor Români din Străinătate” din peste 50 de ţări s-au reunit la finalul săptămânii trecute la Palatul Parlamentului din Bucureşti, pentru a cunoaşte şi recunoaşte excelenţa academică românească din toate colţurile lumii.

Astfel, la „Gala Studenţilor Români din Străinătate” s-au oferit 7 premii şi 14 mentiuni speciale studentilor români cu rezultate excepţionale, între aceştia aflându-se şi Adrian Gainar, din Râşnov, care a absolvit un doctorat în „Inginerie chimică” la „University of Manchester”, Marea Britanie. Râşnoveanul s-a ales cu premiul pentru „Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar”.

„De mic am fost interesat de nou, aspiraţiile mele îndreptându-se în domeniul cercetării. În urma câştigării unor burse de excelenţă, mă aflu în Marea Britanie din 2010, unde am terminat un program de master la Universitatea din York în domeniul chimiei. La Universitatea din Manchester am absolvit un doctorat în inginerie chimică anul acesta şi, ulterior, mi s-a acordat un prestigios şi foarte competitiv Premiu Doctoral EPSRC la Imperial College din Londra, în urma meritelor din timpul anilor universitari anteriori.

Din aceste studii a rezultat un volum consistent de articole ştiinţifice publicate în jurnale de specialitate cu un factor de impact ridicat. În paralel, am oferit sprijin de mentorat studenţilor care doresc să aspire la Universităţi din Marea Britanie, precum şi ajutor teoretic, dar şi tehnic noilor utilizatori de aparatură de laborator”, se descrie Adrian, care are 28 de ani şi a fost elev al Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov. „Premiul înseamnă foarte mult pentru mine, e recunoaşterea unei activităţi asidue din timpul doctoratului meu la Manchester. Uitându-mă înapoi, realizez că este foarte important să te dedici în mod altruist la dezvoltarea profesională a celorlalţi, nu numai a ta”, a mai spus tânărul. Cu prilejul galei în cadrul căreia acesta a fost premiat, „Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS)” a sărbătorit totodată şi 8 ani de activitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.