Efectele crizei: britanicii renunţă la animalele de companie

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 august 2022 213 afişări

Efectele crizei: britanicii renunţă la animalele de companie

Numeroşi britanici renunţă la animalele de companie din cauza creşterii costurilor de trai, potrivit Reuters.

Criza economică tot mai gravă împinge tot mai mulţi britanici să se despartă de animalele lor de companie. Organizaţia caritabilă Battersea îngrijeşte în prezent 206 câini şi 164 de pisici.

O situaţie asemănătoare este şi în alte centre din Marea Britanie. Unele înregistrează un număr record de animale în condiţiile în care presiunea asupra nivelului de trai îi forţează pe mulţi proprietari să decidă dacă mai pot suporta facturile veterinare.

„Suntem îngrijoraţi că acesta va fi un motiv din ce în ce mai mare pentru care oamenii îşi aduc câinii la Battersea", a declarat, pentru Reuters, Steve Craddock, şeful centrului din sud-vestul Londrei.

Animalele de companie exotice, cum ar fi şerpii şi şopârlele, se dovedesc, de asemenea, prea costisitoare din cauza necesităţii de încălzire şi iluminare specializate.

Trei şerpi, inclusiv un boa constrictor de 2,4 metri, înfăşuraţi în feţe de pernă, au fost aruncaţi în faţa unui magazin de reptile, a anunţat, la solicitarea Reuters, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (RSPCA).

Această tendinţă, care urmează unei creşteri a cererii de animale de companie în timpul pandemiei, vine în contextul în care gospodăriile se pregătesc ca facturile la energie să se tripleze în ianuarie faţă de anul trecut, lovind în plin veniturile oamenilor.

De asemenea, organizaţiile pentru protecţia animalelor spun că sunt îngrijorate de faptul că reducerea nivelului de trai va avea un impact asupra donaţiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
britanici,
animale,
criză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.