Economia Rusiei nu va supravieţui la nesfârşit din rezervele financiare - Nabiullina

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 aprilie 2022 68 afişări

Economia Rusiei nu poate supravieţui la nesfârşit cu rezervele sale financiare şi va trebui să se transforme pentru a face faţă impactului sancţiunilor internaţionale, a declarat luni guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, conform Reuters.

Economia Rusiei nu va supravieţui la nesfârşit din rezervele financiare - Nabiullina

În cel mai important discurs al său de când Rusia şi-a trimis forţele în Ucraina, la 24 februarie, Nabiullina a declarat că inflaţia va fi readusă la ţinta de 4% până în 2024.

"Perioada în care economia poate trăi din rezerve este finită. Şi deja în al doilea şi al treilea trimestru vom intra într-o perioadă de transformare structurală şi de căutare de noi modele de afaceri", a spus ea.

Sancţiunile au afectat în principal piaţa financiară, "dar acum vor începe să afecteze din ce în ce mai mult economia", a spus ea. "Principalele probleme vor fi asociate cu restricţiile asupra importurilor şi logisticii comerţului exterior, iar în viitor cu restricţiile asupra exporturilor."

Ea a spus că firmele ruse vor trebui să se adapteze. "Producătorii ruşi vor trebui să caute noi parteneri, logistică sau să treacă la producţia de produse din generaţiile anterioare", a spus ea.

Exportatorii vor trebui să caute noi parteneri şi aranjamente logistice şi "toate acestea vor necesita timp", a spus Nabiullina.

Ea a prezentat mai multe măsuri pentru a ajuta economia să se adapteze.

Banca centrală are în vedere flexibilizarea vânzării produselor valutare de către exportatori, a spus ea, şi testează, de asemenea, emiterea de ruble digitale pentru a le permite ruşilor să facă transferuri între portofele digitale.

Operaţiunile pilot asociate cu acest proiect erau planificate în a doua jumătate a anului, a spus ea.

Banca centrală a Rusiei şi-a dublat rata dobânzii cheie la 20% atunci când au fost aplicate sancţiunile internaţionale, dar apoi a redus-o luna aceasta la 17%, semnalând un mediu economic dificil şi o încetinire a inflaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
oficial banca centrală,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.