Economia Frantei va avansa cu peste 1% in 2010

Postat la 13 octombrie 2009 26 afişări

Economia Frantei, a doua ca marime din Europa, va avansa cu mai mult de 1% in 2010, an in care somajul va continua sa creasca, insa cu un ritm mult mai lent decat in ultimele luni, a estimat premierul François Fillon, la postul de radio RTL, preluat de AFP.

"Economia va creste in 2010, fara indoiala, cu peste 1%. Cea mai dura perioada a crizei financiare a trecut", a declarat Fillon. Potrivit Mediafax, guvernul a elaborat proiectul de buget pentru anul viitor bazandu-se pe o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 0,75%. Fondul Monetar International estimeaza ca economia Frantei va avansa cu 0,9% in 2010.

Franta a iesit din cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial in perioada aprilie-iunie, cu o crestere a PIB de 0,3%, dupa patru trimestre consecutive de scadere. Premierul a precizat ca somajul va continua sa creasca in 2010, insa avansul va fi mult mai lent decat in ultimele luni. Numarul somerilor a urcat in august la 2,5 milioane, sau la 3,7 milioane daca sunt luate in considerare persoanele care solicita posturi cu program redus. Institutul national de statistica estimeaza ca rata somajului va ajunge la 9,7% la sfarsitul acestui an si la 10,1% daca sunt inclusi somerii din teritoriile franceze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franta,
economie,
somaj,
premier,
Francois Fillon
/actualitate/economia-frantei-va-avansa-cu-peste-1-in-2010-4984666
4984666
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.