După cinci ani de criză, dezvoltatorii numără locuinţele nevândute cu sutele: preţurile garsonierelor variază între 22.000 şi 80.000 €

Autor: Cristi Moga Postat la 23 aprilie 2013 78 afişări

După aproape cinci ani de criză, majoritatea dezvoltatorilor nu au reuşit încă să scape de stocurile de apartamente construite în perioada de boom a pieţei. Zece companii care au reuşit să evite insolvenţa au finalizate sau în curs de livrare circa 2.000 de locuinţe fără cumpărători.

După cinci ani de criză, dezvoltatorii numără locuinţele nevândute cu sutele: preţurile garsonierelor variază între 22.000 şi 80.000 €

Revenirea construcţiei de locuinţe ar putea fi amânată pentru încă un an, scrie revista BUSI­NESS Construct în nu­mărul din luna mai, care va apă­rea joi.

„Caut un apartament pentru băiatul meu. Pentru mine nu mai e cazul. Dacă aş putea, aş pleca din Bucureşti“, spunea un bărbat la vreo 50 de ani venit de la 9.30 la poarta târgului de locuinţe tIMON, orga­ni­zat la finalul săptămânii trecute în Bucureşti.

Târgul urma să fie deschis de la ora 10.00, dar omul arăta răbdare, cu atât mai mult cu cât la intrare nu era nicio înghesuială. „Dacă nu găsesc aparta­ment aici, nu este problemă. Ne vom uita după un bloc vechi, că cele noi sunt multe plasate la marginea oraşului.“

În cortul din faţa Palatului Parla­mentului majori­ta­tea proiectelor pre­zen­tate sunt în piaţă de cinci-şase ani. Doar preţurile sunt schimbate.

„Avem în Confort City garsoniere de la 21.900 de euro plus TVA şi aparta­mente cu două camere de la 34.900 de euro plus TVA. Am refăcut blocul care a ars şi oamenii s-au mutat înapoi“, afirmă Cătălin Trifan, ju­nior account manager în ca­drul firmei Domus Stil, dez­­vol­­tatorul proiectului cu 1.680 de apartamente si­tuat pe Spla­iul Unirii, în apro­piere de Şoseaua de cen­tură a Capitalei.

Compania fraţilor Ne­goi­ţă a realizat acolo şase tron­­soane cu blocuri, dar ultimul nu a fost încă finisat şi dat în folosinţă. În cele­lal­te cinci mai sunt dispo­ni­bile aproximativ 40 de apar­ta­mente pe care dez­voltatorii speră să le vândă până la finalul anului. Cu tot cu blocul nefinisat, în proiect ar mai fi disponibile circa 300 de apartamente. Pe lângă acestea, compania mai are aproximativ 200 de unităţi rezidenţiale spre vânzare în cadrul hotelului Rin Grand de lângă târgul de maşini Auto­vit, care a fost în bună parte reconvertit în ansamblu rezidenţial.

Per total, în cele două proiecte sunt aproximativ 500 de locuinţe, dar situaţia nu pare să îi deranjeze pe investitori. „Anul acesta vrem să începem un proiect cu case lângă Confort City şi un ansamblu cu blo­curi în Otopeni, lân­gă Water Park“, a mai spus Trifan.

Dacă cei de la Domus Stil plănuiesc noi aparta­men­te, planul pentru extinderea pro­iec­tului Green­field din Bă­neasa nu a fost apro­bat în această pri­mă­va­ră de către acţionarii firmei Impact, în condiţiile în care com­pania mai are spre vânzare circa 100 de apartamente.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinte,
dezvoltatori,
pret,
imobiliare,
garsoniere
/actualitate/dupa-cinci-ani-de-criza-dezvoltatorii-numara-locuintele-nevandute-cu-sutele-preturile-garsonierelor-variaza-intre-22-000-si-80-000-10784912
10784912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.