După 22 de ani, alte două victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie au fost identificate

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 septembrie 2023 165 afişări

După 22 de ani, alte două victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie au fost identificate

Oficialii oraşului New York au identificat alte două victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie asupra World Trade Center, cu doar câteva zile înainte de a se împlini 22 de ani de la atac.

Bărbatul şi femeia identificaţi sunt cea de-a 1.648-a şi cea de-a 1.649-a victimă identificată de Biroul Medicului Legist Şef, potrivit unui comunicat de presă al primăriei, citat de CNN.

Cei doi au fost identificaţi prin teste ADN avansate ale rămăşiţelor lor.

Autorităţile nu au dezvăluit numele celor două victime, la cererea familiilor acestora.

Acestea sunt primele identificări din septembrie 2021, potrivit comunicatului.

Bărbatul a fost identificat prin testarea ADN a rămăşiţelor recuperate în 2001, iar femeia prin testarea ADN a rămăşiţelor recuperate în 2001, 2006 şi 2013, se arată în comunicat.

Tehnicile folosite pentru a face aceste identificări la peste două decenii distanţă "includ tehnologia avansată de secvenţiere, adoptată recent, mai sensibilă şi mai rapidă decât tehnicile convenţionale, care a fost folosită de armata americană pentru a identifica rămăşiţele militarilor americani dispăruţi", se arată în comunicat.

În ciuda progreselor în tehnologia ADN, aproximativ 40% dintre victime, adică aproximativ 1.100 de persoane despre care se crede că au murit în dezastru, rămân neidentificate.

În total, 2.753 de persoane au fost date dispărute în Manhattan după atacurile asupra World Trade Center.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atacuri teroriste,
identificare,
victime

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.