DSU, reacţie după ce o angajată a Ambulanţei Galaţi a răspuns necuviincios la 112

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 iulie 2021 53 afişări

DSU reacţionează după ce o angajată a Serviciului de Ambulanţă Galaţi i-ar fi spus unei femei că Poliţia nu are unde să-i caute fata „dacă e fugită şi n-o vede nimeni”. Femeia sunase pentru a anunţa dispariţia unei fete de 16 ani.

DSU, reacţie după ce o angajată a Ambulanţei Galaţi a răspuns necuviincios la 112

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi o persoană care anunţa dispariţia fiicei sale care suferă de o problemă medicală, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă.

DSU trimite o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi.

Incidentul a avut loc pe 2 iulie. O femeie, asistent maternal, a sunat la 112 pentru a anunţa că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire a dispărut în timpul unei plimbări.

Fata este pacient la neuropsihologie pediatrică şi recent revenise de la spital.

Apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă şi nu către Poliţie.

„Au fost mai multe apeluri, au fost direcţionate către Serviciul de Ambulanţă. În final, fata a fost găsită de poliţişti”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Dispecerul i-ar fi spus femeii care îşi căuta fata că „Poliţia nu este pe fir. Dar nici Poliţia nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită şi n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliţia, doamnă?”. Mai mult, dispecerul i-ar fi spus femeii şi că „dacă i-aţi pierdut urma, doamnă, când o găsiţi, este liniştită şi vrea să meargă la spital, reveniţi la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot oraşul”.

Reprezentanţii instituţiei au început o anchetă pentru a stabii dacă operatoarea telefonică s-a comportat corespunzător.

„Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greşit cu nimic. Ancheta va stabili dacă s-a comportat necuviincios şi va lua măsurile care se impun”, a precizat Polinschi.

Rezultatele anchetei vor fi comunicate în următoarele zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anchetă,
ambulanţă,
112

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.