Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, după decizia CCR privind majorările salariale din educaţie şi sănătate: "Cineva va suporta nota de plată - fie alţi bugetari, fie noi toţi"

Postat la 14 decembrie 2016 187 afişări

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, după decizia CCR privind majorările salariale din educaţie şi sănătate: "Cineva va suporta nota de plată - fie alţi bugetari, fie noi toţi"

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a scris, pe Facebook, după hotărârea de miercuri a Curţii Constituţionale care a decis că majorările salariale din educaţie şi sănătate sunt constituţionale, că "resursele sunt limitate" şi "cineva va suporta nota de plată - fie alţi bugetari, fie noi toţi".

"Ce mă mâhneşte profund este că nu s-a înţeles că prin alocarea în acest mod a 4.85 miliarde pentru aceste majorări, care conţin mai puţin vizibil şi anumite creşteri cu dedicaţie, complet inechitabile, se omoară probabil primii 1-2 ani de posibilă aplicare serioasă a legii salarizării unitare. Categoriile care vor rămâne pe margine, cum ar fi administraţia locală, soldaţii din armată, personalul din cultură, vor mai avea de aşteptat. Probabil că mulţi vor sări să spună că o să văd eu cum se vor mări şi aceste salarii şi că sunt bani pentru toate.

Dar lucrurile nu stau chiar aşa. Resursele bugetare sunt limitate, iar alegerea de alocare este condiţionată de o minimă responsabilitate. Ceva o să crape dacă tragi de buget mai mult decât poate duce - fie tai investiţii, fie nu respecţi tăierile de taxe, fie creşti fiscalitatea pentru a aduce noi resurse", a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii.

Dragoş Pîslaru transmite că majorările salariale vor fi, foarte probabil, suportate de către alte categorii de bugetari sau de către populaţie, în general.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.