Doliu uriaş! A murit unul dintre cei mai mari actori din România. A fost „Regele umorului”

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 iunie 2022 1747 afişări

Tristeţe în lumea teatrului românesc care a pierdut un nou mare actor. Cunoscut drept unul dintre „Regii umorului” sau „Cavalerii râsului”, acesta a fost cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti.

Doliu uriaş! A murit unul dintre cei mai mari actori din România. A fost „Regele umorului”

Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, aceasta fiind ultima sa apariţie pe scenă. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.

Corpul neînsufleţit va fi depus, pentru un ultim omagiu, duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33.

Prima apariţie a maestrului Alexandru Lulescu pe scena Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”. Câţiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”, unde joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentaţii în ţară şi în lume.

Dintre spectacolele în care a jucat se numără: ”La Grădina Cărăbuş”, “Pagini alese din Revista de altădată”, ”Revista cu Tănase”, ”Minunile Revistei - Ca la Tănase”, ”Veselie la…Tănase”, ”De la Cărăbuş la Savoy”, ”Revista cu paiaţe”, ”Vino să ne vezi deseară”, ”Scandal la Boema”, ”Pompiliu de Pompadour”, ”O seară la Revistă”, “Revista dragostei”.

Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
deces,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.