Doar in România: O companie austriacă de construcţii cu zero angajaţi a avut afaceri de 162 mil. lei

Postat la 16 mai 2017 248 afişări

Swietelsky, o companie care prestea­ză lucrări de construcţii pentru căile fera­te de suprafaţă şi subterane, a ra­por­tat pentru anul trecut la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 162,1 mi­­lioane de lei (36 mil. euro), deşi nu are niciun angajat, conform propriilor raportări.

Doar in România: O companie austriacă de construcţii cu zero angajaţi a avut afaceri de 162 mil. lei

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Facebook, compania a construit în Ro­mâ­­nia cea mai lungă linie de tramvai din Cluj-Napo­ca, pe ruta Piaţa Gării - Mănăştur - Bd. Muncii, tron­soanele de cale ferată Vinţu de Sus - Simeria şi Curtici - Arad, o investiţie de 1,3 mld. lei, pe care Swietelsky a realizat-o ală­turi de francezii de la Alstom, italienii de la Astal­di şi firmele româneşti Euro Construct Trading 98 şi Dafora.

Swietelsky Baugesellschaft este sucursala de la Bucureşti a companiei austriece cu ace­laşi nume. La Ministerul de Finanţe, mai figu­rea­ză cel puţin încă patru companii care conţin nu­mele Swietelsky, toate având CAEN-uri ca­re indică lucrări de construcţii de diferite tipuri - rezidenţiale, nerezidenţiale, feroviare.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la proiectele pe care Swietelsky le are pe piaţa locală şi la numărul de angajaţi cu care lucrează.

Cititi mai multe pe www.zf.ro 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.