Djohar Ţarnaev a fost transferat la Supermax, cea mai sigură închisoare federală din SUA

Autor: Ioana Bojan Postat la 19 iulie 2015 581 afişări

Djohar Ţarnaev, condamnat la moarte pentru atentatul de la Maratonul din Boston, a fost transferat la Supermax, cea mai sigură închisoare federală din Statele Unite, a anunţat Departamentul american al Justiţiei, citat de CNN.

Ţarnaev a fost deţinut până în prezent în USP Florence, o închisoare din Florence, statul Colorado.

Un juriu federal l-a condamnat la moarte pe Ţarnaev în mai, pentru implicare în atentatul din 2013 de la Maratonul din Boston, în care două femei şi un băiat de 8 ani au murit şi peste 260 de persoane au fost rănite.

Biroul Federal al Penitenciarelor a avut de ales între transferarea lui Ţarnaev la Supermax sau la penitenciarul din Terre Haute, Indiana, în aşteptarea procesului îndelungat de apel.

La Supermax sunt închişi infractori precum Ramzi Yousef, care a organizat atentatul de la World Trade Center din 1993, sau Zacarias Moussaoui, unul dintre organizatorii atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ŢARNAEV,
ÎNCHISOARE
/actualitate/djohar-tarnaev-a-fost-transferat-la-supermax-cea-mai-sigura-inchisoare-federala-din-sua-14612725
14612725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.