Dispută între retailerii online: Cel.ro susţine că eMag ar fi folosit marca înregistrată CEL.ro. Reacţia eMag: Este vorba de un conţinut generat de utilizatori, care este indexat de Google

Autor: Dragoş Dinu Postat la 09 octombrie 2019 73 afişări

UPDATE: Reacţia eMag la acuzaţiile cel.ro: „eMAG nu a fost amendat şi nici nu a folosit practici înşelătoare. Este vorba de un conţinut generat de utilizatori, care este indexat de Google conform regulilor platformei de căutare şi bunelor practici din industrie: cuvintele şi expresiile căutate de clienţi pe eMAG.ro sunt indexate automat în motorul de căutare Google. Indexările automate în Google nu sunt publicitate plătită. eMAG a acţionat întotdeauna conform acestor reguli şi bune practici si va contesta adresa formulată.”

Dispută între retailerii online: Cel.ro susţine că eMag ar fi folosit marca înregistrată CEL.ro. Reacţia eMag: Este vorba de un conţinut generat de utilizatori, care este indexat de Google

Platforma eMAG, cel mai mare magazin online din România, deţinut de grupul Dante Internaţional, ar fi fost sancţionată de catre ANAF pentru că a folosit între ianuarie 2018 şi iunie 2019 marca înregistrata CEL.ro, încălcând astfel prevederile articolului 6) litera a), litera f) si litera h) din legea nr. 158/2008, potrivit unui comunicat de presă al CEL.ro. 

Potrivit sursei citate, „Emag a folosit în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019 marca înregistrata CEL.ro pentru a face publicitate înşelătoare şi a-şi promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de căutare Google. Prin metode SEO şi profitând de autoritatea pe care o are în motoarele de căutare a reuşit să aducă o pagina din site-ul sau fără nici o legătura cu marca CEL.ro în prima pagina din motorul de căutare Google pentru a deturna vizitatorii în căutarea mărcii concurente. Emag a folosit următorul anunţ publicitar”:

Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro/ https://www.emag.ro/search/www+cel+ro/ Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro. ⭐ Profita acum de preţuri avantajoase. Gasesti mai mult decat crezi! Comanda şi ai livrare şi retur simplu!

CEL.ro spune că utilizarea textului mai sus menţionat a dus la distorsionarea realităţii şi a creat în mintea consumatorului mediu percepţia falsa ca www.cel.ro poate fi accesat şi de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, aşa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectată opţiunea de a alege în cunoştinţă de cauză.

Mai mult, magazinul online CEL.ro apreciază că Emag a profitat de reputaţia mărcii concurente pentru a crea confuzie în rândul consumatorilor şi între comercianţi şi pentru a obţine foloase necuvenite..

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.