Directorul OMS, despre situaţia pandemiei de Covid din India: „Este mai mult decât sfâşietoare”

Autor: Beatrice Dumitru Postat la 27 aprilie 2021 107 afişări

Situaţia din India, unde pandemia este de o gravitate fără precedent, este „mai mult decât sfâşietoare”, a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, care vine în ajutorul statului asiatic, notează Le Figaro.

Directorul OMS, despre situaţia pandemiei de Covid din India: „Este mai mult decât sfâşietoare”

„OMS face tot ce poate, oferind consumabile şi echipamente esenţiale, inclusiv mii de concentratoare de oxigen, spitale de campanie mobile prefabricate şi echipamente de laborator”, a declarat şeful OMS, într-o conferinţă.

În câteva zile, varianta „indiană” a coronavirusului a scufundat ţara de 1,3 miliarde de locuitori în haos, determinând autorităţile să ceară ajutor de urgenţă mai multor ţări.

India a înregistrat duminică un record mondial de aproape 350.000 de persoane infectate într-o singură zi.

OMS a redistribuit mai mult de 2.600 de angajaţi în această ţară pentru a sprijini activităţile de supraveghere, consiliere tehnică şi eforturile de imunizare, a spus Tedros Ghebreyesus.

În capitala New Delhi, martorii vorbesc despre holuri de spitale pline cu paturi şi tărgi şi familii implorând să li se dea apropiaţilor oxigen sau să fie internaţi, unii murind chiar la uşa spitalelor.

Managerul tehnic al luptei împotriva Covid-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, a cerut tuturor ţărilor „să nu lase garda jos” pentru a evita o accelerare a epidemiei ca în India. „Situaţia este fragilă la nivel global”, a spus ea.

În toată lumea, „cazurile au crescut pentru a noua săptămână consecutiv, iar decesele au crescut pentru a şasea săptămână consecutiv. Au existat aproape la fel de multe cazuri în lume săptămâna trecută ca în primele 5 luni ale pandemiei”, a subliniat şeful OMS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
india,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.