Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull şi cel mai bogat austriac cu o avere de 15 miliarde de dolari, a murit la vârsta de 78 de ani

Autor: Alexandru Nanu Postat la 23 octombrie 2022 477 afişări

Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull şi cel mai bogat austriac cu o avere de 15 miliarde de dolari, a murit la vârsta de 78 de ani

Dietrich Mateschitz, care a devenit cel mai bogat om din Austria prin intermediul companiei Red Bull a murit la vârsta de 78 de ani, relatează Bloomberg.

Red Bull a anunţat moartea lui Mateschitz sâmbătă seară fără a oferi mai multe detalii.

Cunoscut sub numele de Didi, Mateschitz a fost cofondatorul Red Bull GmbH în 1984 împreună cu omul de afaceri thailandez Chaleo Yoovidhya, după ce a descoperit că băutura cu cofeină i-a uşurat oboseală de după un zbor îndelungat către Asia.

Cu sediul în Fuschl am See, un sat liniştit de la periferia Salzburgului, compania a început să vândă băutura răcoritoare în 1987, extinzându-se în ţările vecine în anii următori.

Până în anul 2020, Red Bull vindea zeci de milioane de doze în fiecare zi. Pe lângă produsul principal, compania comercializează o varietate de băuturi Red Bull, de la cola la tonice până la arome infuzate cu fructe de cactus. Compania a raportat venituri de 6,3 miliarde de euro (6,1 miliarde de dolari) în anul 2020.

Pilot şi pasionat de schi, Mateschitz şi-a construit o avere personală estimată la 15 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
red bull,
deces,
miliarde,
avere,
austriac,
patron

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.