Dezvăluirile lui Dan Bucşa, eocnomist Unicredit Londra: ce se va întâmpla cu inflaţia, cursul şi dobânda-cheie în 2018

Postat la 16 octombrie 2017 219 afişări

Banca Naţională poate decide anul viitor să majoreze dobânda de politică monetară de trei ori, până la 2,5%, în condiţiile în care inflaţia ar putea să crească şi să iasă în afara intervalului din jurul ţintei, consideră Dan Bucşa, lead economist al UniCredit Bank pentru Europa Centrală şi de Est.

Dezvăluirile lui Dan Bucşa, eocnomist Unicredit Londra: ce se va întâmpla cu inflaţia, cursul şi dobânda-cheie în 2018

Leul este cea mai slabă monedă din regiune - euro poate urca în 2018 spre 4,7 lei sau peste - Stabilitatea dobânzilor devine mai importantă decât cea a cursului de schimb - Inflaţia poate ajunge la 3% la începutul lui 2018 şi la 4% până în vară.

În scenariul în care banca centrală nu va reacţiona astfel la creşterea inflaţiei pot să apară presiuni pe curs şi atunci BNR fie lasă cursul mai sus, fie intervine ca să tempereze deprecierea leului, ceea ce poate duce la scăderea lichidităţii şi creşterea dobânzilor pe piaţa inter­bancară

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.