DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ: Liderul Stat Islamic a fost deţinut într-un centru militar american

Postat la 27 august 2016 740 afişări

Abu Bakr Al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, a fost deţinut, în anul 2004, în penitenciarul american Abu Ghraib, situat la periferia oraşului Bagdad şi ajuns în atenţia presei internaţionale din cauza abuzurilor asupra deţinuţilor, dezvăluie publicaţia The Intercept.

DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ: Liderul Stat Islamic a fost deţinut într-un centru militar american

Armata americană a confirmat că Abu Bakr Al-Baghdadi a fost deţinut în Penitenciarul Abu Ghraib. "Numărul de identificare al lui Al-Baghdadi începe cu cifrele 157. Este un număr de identificare de la Abu Ghraib", a confirmat Troy Rolan, un purtător de cuvânt al armatei Statelor Unite.

"În prezent, deţinutul US9IZ-157911CI este cunoscut sub numele Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic. Prezenţa lui la Abu Ghraib, un fapt care până acum nu se cunoştea public, oferă noi elemente pentru elucidarea biografiei enigmatice a liderului terorist şi ar putea pune într-o nouă lumină rolul jucat de centrele americane pentru detenţie în ascensiunea organizaţiei teroriste Stat Islamic", comentează The Intercept.

CITEŞTE AICI INTEGRAL ARTICOLUL

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lider,
stat islamic,
dezvaluiri,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.