Dezastru pentru Apple în China: Vânzările de Iphone-uri au scăzut cu 24% în primele 6 săptămâni ale acestui an. Consumatorii chinezi preferă în continuare branduri locale

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 05 martie 2024 24 afişări

Dezastru pentru Apple în China: Vânzările de Iphone-uri au scăzut cu 24% în primele 6 săptămâni ale acestui an. Consumatorii chinezi preferă în continuare branduri locale

Vânzările de telefoane Apple s-au prăbuşit în primele 6 saptămâni din 2024 în China, conform unei cercetări Counterpoint Research, scrie CNBC.

Firma a arătat că vânzările de Iphone-uri au scăzut 24% în această perioadă, în timp ce Apple a avut de înfruntat concurenţă acerbă din partea companiilor locale precum Huawei, Oppo, Vivo şi Xiaomi.

Cel mai bun performer a fost Huawei şi Honor, divizie desprinsă din Huawei ca urmare a sancţiunilor americane impuse în 2020.

Livrările de telefoane Huawei au crescut cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările Honor au crescut cu 2%.

Huawei este singurul rival al Apple în ceea ce priveşte telefoane high-end. Consumatorii s-au îndreptat spre Apple în momentul în care Huawei a pierdut accesul la tehnologia 5G pentru telefoanele mobile. Anul trecut, Huawei a lansat un smartphone numit Mate 60, cu conectivitate 5G.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
Apple,
Iphone,
vanzari,
smartphone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.