Dezastru in Chile: Eruptia vulcanului Puyehue lasa toata Patagonia sub cenusa

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 08 iulie 2011 24 afişări

Vulcanul Puyehue din Chile a erupt in urma cu aproape o saptamana, pentru prima oara in ultima jumatate de secol, si a asternut un strat gros de cenusa peste intreaha regiune Patagonia.

Eruptia vulcanului chilian a impus evacuarea a aproximativ 3.500 de locuitori din cele 20 de localitati din apropiere, ca masura de precautie, iar zborurile de pe aeroportul din Buenos Aires au fost afectate de cenusa din atmosfera.

Intrarea in eruptie a vulcanului a provocat o explozie care a dus la formarea unei coloane de gaze cu o inaltime de 10 kilometri si a determinat zece miscari seismice puternice, de magnitudine 4 pe scara Richter, si alte 100 de intensitate mai mica.

Zeci de kilometri se afla acum sub un strat gros de cenusa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vulcanul Puyehue,
Chile,
cenusa
/actualitate/dezastru-in-chile-eruptia-vulcanului-puyehue-lasa-toata-patagonia-sub-cenusa-8465388
8465388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.