Detonatoare şi explozibili, furate dintr-un depozit de armament din sudul Franţei

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 07 iulie 2015 80 afişări

Cel puţin 150 de detonatoare şi explozibili au fost furate dintr-o instalaţie militară, la Miramas (Bouches-du-Rhône), în noaptea de duminică spre luni, a declarat marţi o sursă apropiată anchetei, relatează AFP în pagina electronică.

Răufăcătorii au pătruns în incintă după ce au tăiat gardul, a precizat această sursă, adăugând că anchetatorii nu exclud, pentru moment, nicio pistă.

Nicio reacţie sau comentariu nu au putut să fie obţinute imediat de la Ministerul Apărării sau Statul Major interarme, precizează AFP.

Potrivit postului Europe1, care evocă furtul a aproximativ "patruzeci de grenade", instalaţia este o platformă logistică aparţinând Forţelor terestre, un loc de stocare de material pentru operaţiuni externe în Africa şi de stocare de muniţie.

Platforma, care se întinde pe aproximativ 250 de hectare, "este înconjurată de două rânduri de garduri, fără camere de supraveghere", potrivit postului de radio.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
ARMAMENT,
FURT
/actualitate/detonatoare-si-explozibili-furate-dintr-un-depozit-de-armament-din-sudul-frantei-14555981
14555981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.