LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Deputatul USR Claudiu Năsui ,despre anunţul PNL: Ar însemna să desfiinţăm pensiile speciale pentru toţi, mai puţin 97%

Autor: Elena Crangasu Postat la 10 decembrie 2019 88 afişări

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat marţi că pensiile speciale ar trebui plafonate, după ce Raluca Turcan a spus că PNL vrea anularea acestora, cu excepţia celor militarilor şi magistraţilor. ” Ar însemna să desfiinţăm pensiile speciale pentru toţi, mai puţin 97%”, a spus el.

”Oare dacă tăiem toate pensiile speciale mai puţin 97% dintre ele, se mai cheamă că tăiem pensiile speciale? (...) Proiectul USR de desfiinţare a pensiilor speciale a fost deblocat. După câţiva ani în care a fost tărăgănat şi oprit pe unde s-a putut prin parlament, a sosit pe ordinea de zi a comisiei pentru muncă. E mare lucru”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui.

Raluca Turcan a declarat luni că PNL îşi doreşte desfiinţarea pensiilor speciale mai puţin pentru militari şi magistraţi unde nu ar face nicio modificare.

”Lucrul acesta ar fi o greşeală. Dacă tot avem oportunitatea să schimbăm ceva, ar trebui să o facem în profunzime. Înţelegem argumentele pentru care pensiile speciale ale militarilor şi magistraţilor ar avea un statut special. Nu am fost de acord cu ele, dar le-am acceptat tocmai ca să aibă proiectul nostru o şansă. Să nu fie prea radical (deşi, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui desfiinţate complet). Tocmai de aceea proiectul USR prevedea plafonarea pensiei pentru aceste două categorii. Cei care beneficiază de pensiile enorme au optimizat formulele de calcul ale pensiilor lor astfel încât să ia un maxim de beneficii din banii noştri. Cea mai mare pensie specială din România e 74.000 de lei pe lună. Ar trebui să ne supărăm pe individul care a optimizat formula de calcul a pensiei speciale şi şi-a tras pensia aceasta astronomică? Da, şi-a urmărit interesul în dauna noastră. Dar ar trebui să fim de-a dreptul furioşi pe sistemul care a permis acest lucru. Acest sistem trebuie să se oprească”, a mai arătat deputatul USR.

El a susţinut că menţinerea pensiilor speciale în cazul magistraţilor şi militarilor ar fi o greşeală pentru că reprezintă 97% din totalul pensiilor speciale.

”E bine să lucrăm pe cifre când facem legi. Luând cifrele pe 2018, militarii, unde sunt asimilaţi şi poliţişti şi angajaţi ai serviciilor de informaţii, reprezintă 90% din totalul pensiilor speciale. Tot în 2018, magistraţii au reprezentat 7% din totalul pensiilor speciale. Ce ar însemna să desfiinţăm pensiile speciale pentru toţi mai puţin militari şi magistraţi? Ar însemna să desfiinţăm pensiile speciale pentru toţi, mai puţin 97%”, a conchis parlamentarul USR.

Raluca Turcan a anunţat că PNL a decis, în şedinţa BEX de luni, ca partidul să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia celor militarilor şi magistraţilor. Vicepremierul a precizat că în paralel Guvernul vrea să vină cu o Lege a pensiilor care să elimine inechităţile în calcularea pensiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
pensii speciale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.