Demisie la nivel înalt din compania spaţială a lui Elon Musk

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 februarie 2024 96 afişări

Unul dintre directorii executivi ai SpaceX pleacă a demisionat din cadrul companiei spaţiale a lui Elon Musk, a aflat CNBC. Tom Ochinero, vicepreşedintele senior al SpaceX pentru afaceri comerciale, a demisionat luni.

Demisie la nivel înalt din compania spaţială a lui Elon Musk

Ochinero a lucrat în companie timp de peste un deceniu şi a fost "personal responsabil de venituri anuale de peste un miliard de dolari", potrivit unei biografii de la o conferinţă a industriei spaţiale de la sfârşitul anului trecut.

Ochinero pleacă pentru a se ocupa de o problemă medicală de familie, potrivit surselor, care au cerut să nu fie menţionate.

SpaceX nu a răspuns la solicitarea CNBC de a comenta plecarea lui Ochinero.

Ochinero, la fel ca mulţi dintre cei aproximativ 12 directori executivi de rang înalt ai SpaceX, lucrează în companie de peste un deceniu. El şi-a început cariera la SpaceX ca inginer, ajutând la proiectarea conului din vârful rachetelor Falcon 9 şi Falcon Heavy.

De când a preluat conducerea vânzării rachetelor SpaceX şi a zborurilor cu astronauţi în 2019, mandatul lui Ochinero a inclus extinderea constantă a cotei de piaţă a companiei în ceea ce priveşte lansarea de sateliţi comerciali, precum şi mai multe acorduri pentru zboruri spaţiale cu echipaj privat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spacex,
demisie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.