Deficitul bugetar nu s-a modificat în luna iulie şi a rămas uşor peste 2% din PIB

Postat la 26 august 2011 7 afişări

Deficitul bugetului general consolidat nu s-a modificat sesizabil în luna iulie şi s-a plasat la 2,09% din PIB, cu doar 0,02 puncte peste nivelul din iunie, în condiţiile în care atât veniturile au crescut aproape identic, arată datele publicate joi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Veniturile la bugetul general consolidat au însumat 102,1 miliarde lei, cu 9,4% mai mari faţă de anul precedent. Potrivit MFP, încasările din iulie au înregistrat cel mai mare nivel din acest an, 17,1 miliarde lei, în principal ca urmare a creşterii încasărilor din taxa pe valoare adăugată (+31,1%) şi accize (+22,3%). Încasările din contribuţii de asigurări sociale au continuat să se îmbunătăţească, fiind cu 4,1% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în timp ce încasările din impozitul pe profit, deşi au avut o evoluţie descendentă, se menţin la nivelul anului precedent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
deficit,
pib,
evolutie
/actualitate/deficitul-bugetar-nu-s-a-modificat-in-luna-iulie-si-a-ramas-usor-peste-2-din-pib-8655350
8655350
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.