De ce PSD-ul urăşte multinaţionalele, deşi au făcut cel mai mult afaceri cu ele

Postat la 13 februarie 2017 1379 afişări

În retorica publică, PSD s-a ridicat împotriva multinaţionalelor. Iar acest lucru nu este de acum, ci istoric, de pe vremea PDSR-ului lui Ion Iliescu (preşedintele României - 1990-1996, 2000-2004), Nicolae Văcăroiu (premier în perioada 1992-1996, în prezent preşedinţele Curţii de Conturi), Florin Georgescu (Ministrul Finanţelor între 1992-1996, în prezent prim-viceguvernator BNR), Adrian Năstase (premier 2000-2004) etc. Acum Liviu Dragnea, noul şef al PSD, plus ceilalţi moştenitori din PSD duc steagul mai departe.

De ce PSD-ul urăşte multinaţionalele, deşi au făcut cel mai mult afaceri cu ele

Gândirea lor, promovată şi la nivelul partidului era şi este că multinaţionalele au primit fabricile construite de Ceauşescu şi de către popor pe gratis, au acaparat sectoare întregi din economie dând afară companiile de stat administrate de oamenii lor, au beneficiat de ştergerea datoriilor, au primit contracte de stat, totul ca un preţ care trebuia plătit pentru intrarea în cancelariile occidentale, în Uniunea Europeană şi în NATO.

Acum, pe lângă aceste lucruri se mai adaugă faptul că au primit petrolul, pădurile şi multe alte resurse gratis, la care se adaugă faptul că scot profitul din România, în timp ce angajaţii sunt ţinuţi să muncească cu salarii minime.

Multinaţionalele ţin România în subdezvoltare, nu vor ca ţara să se dezvolte, iar oamenii să câştige mai bine, parcă aşa spunea Dragnea.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.