De ce firmele din România nu publică sumele din oferta salarială pe website-urile de joburi?

Postat la 18 aprilie 2017 57 afişări

Majoritatea companiilor din România nu publică salariile în anunţurile postate pe website-urile de joburi. Specialiştii în resurse umane consultaţi de MEDIAFAX susţin că fenomenul este determinat de contextul economic şi de aşteptarea că s-ar obţine angajaţi pe mai puţini bani decât bugetul estimat.

De ce firmele din România nu publică sumele din oferta salarială pe website-urile de joburi?

„În România sunt puţine companii care comunică în cadrul unui anunţ de angajare nivelul salarial pentru poziţia respectivă. Procentual, numărul acestora nu depăşeşte 10% din totalul joburilor de pe site-ul eJobs.ro. Argumentele angajatorilor sunt multiple, dar, cel mai adesea, aceştia nu vor să divulge informaţii despre grilele de câştiguri întrucât, uneori, pot obţine un specialist pe mai puţini bani decât bugetul estimat”, susţine Bogdan Badea, directorul de vânzări eJobs - un portal de recrutări online din România.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.