De ce a primit fostul premier al Thailandei o amendă de 1 miliard de dolari

Postat la 22 octombrie 2016 176 afişări

De ce a primit fostul premier al Thailandei o amendă de 1 miliard de dolari

Fostul prim-ministru al Thailandei, Yingluck Shinawatra, a declarat că junta militară care a răsturnat guvernul a dat ordin ca toate bunurile acesteia să fie confiscate şi că a fost amendată cu 1,3 miliarde de dolari pentru schema de subvenţionare a producătorilor de orez prin intermediul căruia ar fi sustras milioane de dolari. Aceasta a fost înlăturată de la putere în 2014 şi pusă sub acuzare pentru neglijenţă penală, scrie ABC, care citează Reuters.

Această schemă de subvenţionare a fost elaborată de fratele lui Yingluck Shinawatra, şi el fost prim-ministru, care a fost îndepărtat de lovitura de stat din 2006.

Susţinătorii ei cred că Shinawatra a fost pusă sub acuzare parte a unui plan al armatei de a şterge definitiv influenţa familiei Shinawatra. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fost premier,
amenda,
thailanda,
primire,
acuzatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.