David Popovici: „Sportul românesc are clar nevoie de o mică resuscitare”

Autor: Rafael Hekman Postat la 27 iunie 2022 28 afişări

Dublul campion mondial la nataţie masculină, David Popovici, a dat dovadă de o maturitate remarcabilă pentru un adolescent de 17 ani, oferind răspunsuri elaborate la întrebările jurnaliştilor veniţi să îl întâmpine duminică seara la Aeroportul „Henri Coandă”.

David Popovici: „Sportul românesc are clar nevoie de o mică resuscitare”

Chestionat în legătură cu programul său competiţional din acest an, Popovici a făcut referire în special la Campionatul European de Juniori de la Otopeni, care debutează la începutul lunii iulie.

„Abia aştept să concurez la Campionatele Europene de Juniori (de la Otopeni n.r.) şi abia aştept să mă simt ca sportivii maghiari la campionatele mondiale, să simt cum e să concurez la mine acasă. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute să intrăm cât mai bine în starea de concurs şi sincer, abia aştept să ne strige numele şi să ne simţim cu adevărat speciali.”

Tânărul înotător a făcut referire la felul în care percepe el efectele performanţelor sale, spunând printre altele că sportul românesc are nevoie de o resuscitare.

„Nu ştiu dacă sportul va avea o imagine mai bună, mai puternică la noi în ţară, în urma acestor rezultate, dar pot să sper că valul pe care l-am creat acum şi pe care continui să îl creez, va aduce reacţii pozitive şi va ajuta sportul să progreseze în ţara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare.

Abia aştept să văd cum am reuşit să schimb acest sport şi sportul în general în România. Şi sper să fi inspirat cât mai mulţi oameni. Nu numai să se apuce de vreun sport ci şi să aibă o viaţă mai sănătoasă. Acesta este unul dintre obiectivele mele.”

Vorbind în continuare despre aceste obiective ale sale, David Popovici a explicat care e filosofia care stă la baza pregătirii sale:

„Eu şi cu echipa mea avem filosofia aceasta de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Iar eu consider că e valabil în absolut orice domeniu. Atâta timp cât încerci în fiecare zi să devi cea mai bună versiune a ta, eventual vei reuşi, chiar dacă asta nu înseamnă perfectul absolut.

Aşa că ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună decât a mea, şi cred că asta e şi o reţetă către o viaţă fericită.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
david popovci,
campion mondial,
declaraţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.