Dan Vîlceanu (PNL), către PSD: Aveţi o pasiune pentru găuri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 aprilie 2023 30 afişări

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a spus, marţi, la Ora Guvernului, că ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a crescut deficitul bugetar şi a făcut mari împrumuturi anul trecut: „Dvs, de la PSD, aveţi o pasiune pentru găuri”.

Dan Vîlceanu (PNL), către PSD: Aveţi o pasiune pentru găuri

„Încep prin a spune adevărul. Dl. Câciu a preluat mandatul în noiembrie 2021 moştenind un deficit de 4,7% din PIB. În ultima lună a reuşit să facă 2% din PIB în plus şi atunci am terminat anul cu 6,7. Date verificabile. Mai mult, îmi pare rău că tot continuăm să ne aducem aminte de pandemie. Pandemia a fost un moment complicat pentru toată ţara. Se pare că numai pentru PSD e un motiv de laudă tot ce s-a întâmplat atunci şi vă lăudaţi cu suferinţa românilor. (...) Când vine vorba despre vaccinuri faceţi o întrebare dlui Rafila”, a spus Dan Vîlceanu.

El a mai spus că social-democraţii au „o pasiune pentru găuri”.

„În 2017 aţi mai inventat o gaură. Gaura pe care Liviu Dragnea o ancheta cu comisie împotriva lui Dacian Cioloş. Acum vă autogăuriţi, practic. Veniţi şi spuneţi că există o gaură de 20 de miliarde în buget. Păi faceţi comisie de anchetă să-l anchetaţi pe dl. Câciu. Mai mult decât atât, dle Câciu, nu puteţi prezenta numai ce vă convine. Anul trecut v-aţi împrumutat 250 de miliarde. Este un nivel istoric. Niciodată România nu s-a împrumutat într-un an 250 de miliarde. Dle Câciu, nu puteţi să daţi vina pe ANAF şi pe colectare. Legea bugetului dvs aţi făcut-o”, a adăugat Vîlceanu.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, participă, marţi, la Ora Guvernului în Camera Deputaţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vîlceanu,
psd,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.