Dan: Compania Municipală Străzi Poduri Pasaje intră în faliment. Creditorii îşi vor primi banii

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 martie 2022 42 afişări

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că toţi creditorii Companiei Municipale Străzi Poduri Pasaje, care va intra în faliment la sfârşitul acestei luni, îşi vor primi banii.

Dan: Compania Municipală Străzi Poduri Pasaje intră în faliment. Creditorii îşi vor primi banii

„Ne-am întâlnit ieri după-amiază cu reprezentanţii celor 60 de firme creditoare ale Companiei Municipale Străzi Poduri Pasaje, care va intra în faliment la sfârşitul acestei luni. I-am asigurat pe creditori că îşi vor primii banii pe care îi aşteaptă de 2 ani. Utilajele pe care compania le-a achiziţionat vor fi recuperate de municipalitate şi folosite în viitoarele noastre proiecte de infrastructură”, a anunţat pe Facebook Nicuşor Dan.

Acesta susţine că decizia de închidere a acestei companii municipale a fost luată de la începutul mandatului, dar procedurile judiciare au durat până acum.

„Înfiinţarea companiilor municipale şi angrenarea lor în proiecte pentru care municipalitatea nu avea bani a fost una din marile erori ale administraţiei precedente, iar noi consumăm acum resurse importante pentru a reveni la normalitate. Mai mulţi reprezentanţi ai firmelor prezente la întâlnirea de ieri mi-au transmis că apariţia companiilor municipale a generat o distorsiune importantă pe piaţă”, spune primarul general.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.