Dan Barna anunţă că se gândeşte la varianta unei noi candidaturi la prezidenţiale: Mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă

Autor: Laura Buciu Postat la 17 aprilie 2021 60 afişări

Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte al Alianţei USR PLUS, a declarat, sâmbătă, că analizează posibilitatea unei noi candidaturi la prezidenţiale, în 2024, pe care este pregătit să şi-o asume. „Nu o exclud (candidatura – n.r.), nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”.

Dan Barna anunţă că se gândeşte la varianta unei noi candidaturi la prezidenţiale: Mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă

Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, sâmbătă, la Digi 24, că în 2019, când a ieşit pe locul 3, după Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, că a fost, de fapt, „o victorie a resemnării împotriva speranţei”.

Întrebat dacă va cere votul românilor şi la alegerile prezidenţiale din 2024, Dan Barna s spus că nu exclude această posibilitate.

„Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. (...) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă. Este unul dintre scenariile care există şi la care mă gândesc. E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a spus Barna.

Întrebat, în continuare, dacă îşi mai doreşte să fie preşedintele României, Barna a spus că experienţa de acum doi ani l-a învăţat să fie pregătit.

„Asta am învăţat eu, ca să vă spun foarte sincer: experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum doi ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla. (...) Este vorba de a construi un proiect şi de a construi o poveste, un naraţie legată de ce perspective are România, perspective politice şi în contextul acestor proteste pe care le vedem zilele acestea. Nu e foarte simplu. Nu e doar <vreau să candidez la prezidenţiale! Ura! Bravo> şi s-a rezolvat. E mai complicat un pic şi una dintre super-puterile mele este exact capacitatea de a analiza pe îndelete fiecare pas”, a mai spus Dan Barna.

La alegerile prezidenţiale din 2019, Klaus Iohannis a obţinut 37,82%, Viorica Dăncilă - 22,26% şi Dan Barna - 15,02%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barna,
prezidenţiale,
usr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.