Dăianu: Potenţialul de creştere economică poate fi erodat de deteriorarea resursei umane

Postat la 14 iunie 2012 15 afişări

Valorificarea rezervelor interne, accesarea fondurilor UE şi atragerea de resurse externe vor spori potenţialul de creştere economică la 4-4,5%, de la estimările actuale de 2-2,5%, dar deteriorarea resursei umane poate eroda acest potenţial,apreciază Daniel Dăianu, consilier onorific al premierului.

"Valorificarea rezervelor interne, prin reforme interne, atragerea de fonduri UE şi atragerea de resurse din exterior pot duce la un potenţial de creştere de 4-4,5%, de la probabil 2-2,5% acum. Trebuie să se evite însă situaţiile rele în Europa. Dacă va fi recesiune în Europa, ne va afecta potenţialul de creştere. Contează enorm pentru România deciziile care se iau la nivelul UE. Conteaza şi ce facem acasă, dar contează enorm şi contextul macro", a declarat Dăianu, la conferinţa "Cei mai mari jucători în economie", organizată de Ziarul Financiar. El a adăugat că potenţialul de creştere economică a României s-a diminiat de la 5-5,5% la 2-2,5%.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
daianu,
erodare,
resurse umane

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/daianu-potentialul-de-crestere-economica-poate-fi-erodat-de-deteriorarea-resursei-umane-9747588
9747588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.