Daca ati uitat frumusetea unui camp cultivat - GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 iunie 2011 47 afişări

Prezentam acest slide show despre culturile de lalele din Olanda din doua motive. Primul este ca multi romani au uitat cum arata un camp cultivat, intr-o tara care ar putea avea unul din cele mai importante sectoare agricole din Uniunea Europeana.

Al doilea motiv este criza economica, pentru ca in istorie laleaua a generat una din primele crize economice majore ale lumii. Lalelele au fost aduse din Asia in secolul al XVI-lea si au generat imediat un mare interes. Asa ca in 1637, un singur bulb de lalea era vandut cu pretul extraordinar de 5.200 de guldeni, adica pretul unei case. La un moment dat piata a cazut, aceasta fiind unul din primele baloane economice care s-a spart.

Olandezii au ramas totusi cu pasiunea pentru flori si livrraza lumii in prezent lalele in valoare de 300 de milioane de dolari anual. Alte cateva valori: 3 miliarde este numarul bulbilor de lalele produsi anual, 2 miliarde de fire este numarul lalelelor exportate, 3.000 este numarul soiurilor inregistrate, 3 este locul pe care il ocupa laleaua in topul preferintelor florale (pe primul loc este trandafirul, iar crizantema pe locul al doilea).

Surse: NYT Magazine, Look

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
lalele,
Olanda,
UE,
bulbi,
flori,
comert
/actualitate/daca-ati-uitat-frumusetea-unui-camp-cultivat-galerie-foto-8311264
8311264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.